Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αίγινας

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αίγινας!

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να μάθετε περισσότερα για το ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Ο Θεός να σας ευλογεί!

Ο Ιησούς του απάντησε: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα.

Ιωαν 14:6

Ποιοί είμαστε

    Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία πνευµατικά ανάγεται στην Αποστολική Εκκλησία που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός και ιστορικά στην ευαγγελική αναµόρφωση του 16ου αιώνα. Στην Ελλάδα, η πρώτη Ευαγγελική Εκκλησία ιδρύθηκε το 1858 στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει τη διακονία της µέχρι σήµερα.  Από τότε, πολλές άλλες Ευαγγελικές Εκκλησίες ιδρύθηκαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της πατρίδας µας. Η ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αίγινας είναι μόνο μία από αυτές. Για να δείτε ιστορικά στοιχεία της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αίγινας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

    Την ονοµασία µας, “Ευαγγελικοί”, την πήραµε από τη λέξη Ευαγγέλιο – δλδ όλη την Αγία Γραφή – που αποτελεί το µόνο κανόνα της ζωής και της πίστης µας.  Λατρεύουµε το Θεό µε την ευπρέπεια και την ευλάβεια που Του αρµόζει και µε την απλότητα της πρώτης Αποστολικής Εκκλησίας.

Τι πιστεύουμε

    Η Ελληνική Ευαγγελική εκκλησία Αίγινας αποδέχεται πλήρως και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ το Σύμβολο της Πίστεως ή Πιστεύω που αποτελεί μία σύντομη και περιληπτική ομολογία των βασικών και θεμελιωδών δογμάτων της χριστιανικής πίστης. Το Σύμβολο της Πίστεως που έχει επικρατήσει θεσπίστηκε κατά την Α΄ και Β΄ Οικουμενική Σύνοδο (η πρώτη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. και η δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη το 381 μ.Χ) και γίνεται δεκτό από όλες τις χριστιανικές ομολογίες.    

περισσότερα…

Ο σκοπός μας

    Σκοπός της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αίγινας είναι να λατρεύουµε από κοινού το θαυµαστό µας Κύριο, να κηρύξουµε και να διδάξουµε το Λόγο του Θεού, να οδηγήσουµε τον αµαρτωλό και χαµένο άνθρωπο στον Ιησού Χριστό και στο δρόµο της σωτηρίας και να προσφέρουµε αδελφική συναναστροφή, ενθάρρυνση και οικοδοµή.

    Έτσι, η πρόσκληση που απευθύνουµε, είναι µια πρόσκληση για κάθε άνθρωπο να έρθει στο Χριστό. Είναι η ίδια εκείνη πρόσκληση που Εκείνος έκανε:

 “Ελάτε σ’ εµένα όλοι οι κουρασµένοι και οι φορτωµένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω.”

Κατά Ματθαίον 11:28

Η πρόσκληση αυτή κρύβει µέσα της όλο το έλεος, όλη την αγάπη, όλη τη συγχωρητικότητα και τη χάρη του Θεού, γιατί απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Σε ανθρώπους που είναι εκ φύσεως αµαρτωλοί και τους καλεί, όχι σε απολογία, ούτε σε τιµωρία, αλλά σε σωτηρία, συγχώρηση κι αληθινή ζωή.

    Αυτήν την ουράνια και θεία πρόσκληση απευθύνουµε σε όλους. Και η απάντηση που περιµένει ο Θεός σε αυτήν δεν είναι να πάµε σε κάποια φιλοσοφία ή θρησκεία, αλλά να πάµε σ’ Εκείνον προσωπικά, που πέθανε για τις αµαρτίες µας και αναστήθηκε για τη δικαίωσή µας. Αυτή τη µεγάλη αποστολή ανέθεσε ο Κύριος στους µαθητές Του και στην Εκκλησία Του, λέγοντάς τους:

“Πορευθείτε σ’ ολόκληρο τον κόσµο και διακηρύξτε το χαρµόσυνο µήνυµα σ’ όλη την κτίση”

Κατά Μάρκον 16:15